[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум Украина » Медицинский форум Украина » Медицина в Украине » ЯК ВЗЯТИ НА РОБОТУ ЛІКАРЯ-ІНОЗЕМЦЯ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ВІЙНИ?
ЯК ВЗЯТИ НА РОБОТУ ЛІКАРЯ-ІНОЗЕМЦЯ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ВІЙНИ?
Pravova_Dopomoga Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 11
Репутация: 0
Статус: Offline
Працевлаштування лікаря в приватному медичному бізнесі відбувається за однаковою процедурою, що не залежить від того яким є заклад охорони здоров’я. Однак, працевлаштування лікаря-іноземця відрізняється від працевлаштування лікаря-громадянина України. Нагадаємо, що іноземцем є особа, яка є громадянином іншої держави і не перебуває у громадянстві України. 
Працевлаштування лікаря-іноземця зумовлює коректування дотримання прав споживачів закладу та внесення змін до:
·       внутрішньої документації закладу;
·       порядку надання медичних послуг та сервісу;
·       інформаційної політики закладу.
 Задля оптимізації матеріальних ресурсів та часу, перед працевлаштуванням лікаря-іноземця рекомендуємо подбати про вакантність посади. Адже лікар-іноземець працевлаштовується з дозволу Державної служби зайнятості, що обмежує строк дії трудових відносин та вимагає окрему плату за дозвіл.
Вакантною є посада, яку на час працевлаштування не займає інший найманий працівник. Тобто на момент працевлаштування така посада має бути вільною, або у випадку якщо такої посади не існує – роботодавцю необхідно створити таку посаду. Лікар-іноземець повинен відповідати освітнім і кадровим вимогам, що затверджені МОЗ України та внутрішньою документацією медичного закладу, в тому числі посадовим та функціональним обов’язкам, що відповідають вакантній посаді.
Для створення нової посади приватний сектор зумовлює необхідність для роботодавця здійснити наступні юридичні дії:
·       Внесення змін до штатного розпису – коли за спеціальністю лікаря-іноземця в закладі відкрита ліцензія за відповідною спеціальністю;
·       Розширення переліку ліцензованих спеціальностей та внесення змін до штатного розпису – коли заклад немає ліцензії на медичну спеціальність, яка відповідає посаді лікаря-іноземця. Також необхідно отримати дозвіл на працевлаштування лікаря-іноземця в Державній службі зайнятості. Видача дозволу роботодавцю здійснюється, за умови виплати заробітної плати у розмірі не менш як десять мінімальних заробітних плат.Важливо! В сфері медицини без такого дозволу можна працевлаштувати лікарів-іноземців:
  • що постійно проживають в Україні на законних підставах;
  • зі статусом біженця, який отримали згідно з законодавством України;
  • одержали дозвіл на імміграцію в Україну;
  • що потребують додаткового захисту в Україні;
  • яким надано тимчасовий захист в Україні.


 Створення трудових відносин з лікарем-іноземцем складається в тривіальному порядку. Особливу увагу необхідно приділити лиш трудовому договору (контракту).  Наявність трудового договору є обов’язковою умовою незалежно від того, який саме медичний бізнес наймає лікаря-іноземця (юридична особа чи фізична особа-підприємець).Основна вимога до лікаря-іноземця - це повністю відповідати освітнім і кадровим вимогам, що затверджені МОЗ України та внутрішніми документами медичного закладу, в тому числі посадовим та функціональним обов’язкам, що відповідають вакантній посаді.
Більш детальну інформацію можна дізнатися за першоджерелом - https://pravdop.com/ua/publications/kommentarii-zakonodatelstva/kak-vzyat-na-rabotu-vracha-inostranca-v-ukraine-vo-vremya-voyni-06-2022-143/


https://pravdop.com/ua/
 
Форум Украина » Медицинский форум Украина » Медицина в Украине » ЯК ВЗЯТИ НА РОБОТУ ЛІКАРЯ-ІНОЗЕМЦЯ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ВІЙНИ?
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close