[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Мембрана
Gura Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
Планую облаштувати дренажну систему біля будинку, бо після останніх дощів стало очевидно, що земля навколо фундаменту затримує занадто багато вологи. Через це з’явилися мокрі сліди в підвалі, і я вже реально занервував, бо не хочеться, щоб ситуація перетворилася на проблему з цвіллю чи навіть пошкодженням конструкцій. Читав про різні рішення: геотекстиль, дренажні труби, мембрани. Але поки що важко зрозуміти, що краще підійде саме для вертикального захисту фундаменту. Може хтось стикався і може підказати, які матеріали найбільш ефективні в довгостроковій перспективі?

купити шипоподібну мембрану

Kodzima Сообщение # 2
Рядовой
Я з таким мав справу буквально минулого року, коли робив дренаж навколо старого будинку. Спершу теж думав, що достатньо просто відвести воду трубами, але коли копнули глибше (у прямому сенсі), виявилося, що ґрунт щільний і тримає вологу місяцями. У підсумку найкращий ефект дав комплекс: геотекстиль, дренажна труба й мембрана, яка створює повітряний зазор між фундаментом та землею. Особливо добре працюють матеріали з рельєфною структурою, які дозволяють воді спускатися вниз без застою. Головне — не економити на товщині та щільності, бо дешеві аналоги швидко рвуться при засипанні.

Gura Сообщение # 3
Рядовой
Я вже зрозумів, що питання дренажу — це не щось другорядне, а дуже важлива частина захисту будинку. Особливо коли фундамент постійно оточений сирим ґрунтом і з часом починає втягувати вологу всередину. Коли почав дивитися рішення, то стало зрозуміло, що мембрани з рельєфом справді мають перевагу, бо дозволяють створити вентиляційний зазор, а також розподіляють тиск ґрунту. У процесі читання натрапив на багато порад щодо матеріалів такого типу, і далі за оглядами вийшов на купити шипоподібну мембрану  яка виглядає досить надійним варіантом для мого випадку. Зараз думаю, наскільки вона стійка до деформацій під час зворотної засипки, чи не тріскається від тиску каміння та чи можна її використовувати разом із утепленням фундаменту. Може хтось використовував подібні мембрани вже кілька сезонів і може сказати, як вони поводяться з часом: чи не спадає структура, чи не забиваються канали, та чи залишається система ефективною під великим шаром ґрунту?

купити шипоподібну мембрану

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close